onsdag den 20. maj 2015

Deltag i naturvandringer

De lyse nætter, det er nu!
Nattergalen er kommet! det samme er gøgen, orkideerne og alle sangfuglene. 
Hele næste weekend er det muligt at nyde fugle, dyr og landskab sammen med interesserede kunstnere, biologer og musikere. 
Vi har to store naturbegivenheder foran os, og du er SÅ velkommen til at deltage! Fredag er der nattergalevandring og søndag fortællevandring.


Nattergalevandring langs Hellegård Ådal.
Fredag aften d. 22. maj kl 19.30 har vi Nattergale vandring for alle interesserede. Vi starter på Borbjerg Mølle (www.borbjergmill.dk) med fælles velkomst. Turen går langs Hellegård Ådal og er ca 4. km. lang. 
Vi går via hjertestien gennem Præstegårdsparken, følger Helle gård Ådal forbi Ryde Mølle og over mosen til Sønderbygaard. Her har vi en fast bestand af Nattergale, som træner deres stemmer. Undervejs skal vi kigge på flora og fauna og lytte til fortællinger om Borbjerg Mølle, Hellegård Ådal, Majgøgeurt og om bæveren Bjarne. 
Det er muligt at støde til turen på kl. 22 på Sønderbygaard Østergårdvej 7, 7830 Vinderup, og blot nyde nattergalenes sang. (www.gallerigaarden.dk)

Turen arrangeres af Holstebro kommunes biolog, Bo Boysen, Borbjerg mølle ved Ester Jensen og Christina Kjelsmark.
Fortællevandring på pilgrimsruten. 
Søndag d 24. maj kl 04.30 på Hjerl Hede.

Se pinsesolen danse. Vær med på årets fortællervandring. ”BESAT OG BEFRIET”.
Kom med på en vandring, der begynder, når pinsesolen står op over Hjerl Hedes kirke kl 04.30. Temaet udspringer af 70 året for Danmarks befrielse, og vandringen vil også omhandle pinsens budskab. Efter en times vandring serveres morgenmad på restaurant Skyttegården, hvor nye vandrere er velkomne til at støde til vandregruppen. Derefter fortsætter vandringen til Sevel Kirke, med pinsemesse, og bagefter syd om Stubbergård sø. Frokosten fra Sevel Kro indtages ved nedgangen til Ådalsstien og herefter fortsættes til Flyndersø. Turen slutter med kaffe og kage på restaurant Skyttegården på Hjerl Hede - i alt vandres der 17 km.
Oplev levende fortællinger, musik og sang, samt tid til refleksion i natur og stilhed. Undervejs gør vi holdt for at hvile og få ny energi. Tilmeld dig på http://www.visitholstebro.dk/holstebro/fortaellevandring-paa-vinderupegnen-2015Ingen kommentarer:

Send en kommentar